Kategórie
 
 
 
 
 

 

Potrebujeme:

- 600g špaldovej celozrnnej múky

- 400 - 450ml vlažnej vody

- 3 PL jablčného octu

- 40g čerstvého droždia

- 2 ČL soli

- 1 PL medu

- 100g nelúpaných konopných semienok

 

Príprava:

Špaldovú múku dáme do misy a posypeme soľou. V strede múky si vytvoríme priehlbinku, vlejeme do nej polovicu vody, nadrobíme droždie, pridáme med, ocot a premiešame s vodou. Potom pridáme zvyšok vody a vymiešame tuhé cesto. Nakoniec pridáme konopné semienka a premiešame. Cesto necháme kysnúť približne 15 minút. Potom ešte raz premiešame, položíme na papier na pečenie a pečieme pri 220 stupňoch asi 45 minút.

 

Zdravé raňajky sú základným predpokladom dobrého naštartovania Vášho metabolizmu. Určite ich nevynechávajte. Práve ráno máte príležitosť využiť aj kalorickejšie potraviny ako sú orechy a olejnaté semená. Správne zostavené raňajky by mali obsahovať celozrnné obilniny (ovsené vločky, celozrnný chlieb, celozrnné palacinky a pod.) a kvalitný tuk (napr. konopné semienka). Pri sladkej variante môžete pridávať ovocie, pri slanej surovú zeleninu.

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia