Polenta s konopnou múkou, škoricou a jablkovým kompótom

Kategórie
 
 
 
 
 

 

Potrebujeme:

- 250 - 300ml vody

- 1/3 šálky zmesi kukuričnej múky a konopnej múky

   (pomer 3:1)

- 1 PL konopného oleja

- 1 PL javorového sirupu

- škorica

 

Príprava:

Zmiešame kukuričnú krupicu a celozrnnú konopnú múku v pomere 3:1. Vodu privedieme do varu a za stáleho miešania pridávame zmes múky. Varíme do zhustnutia, asi 3 minúty. Na záver pridáme škoricu, javorový sirup a až po odstavení kaše konopný olej. Chutí výborne s domácim jablkovým kompótom a strúhanými orechmi. Pre stabilizáciu hladiny cukru môžete pridať škorice, koľko Vám chutí.

 

Zdravé raňajky sú základným predpokladom dobrého naštartovania Vášho metabolizmu. Určite ich nevynechávajte. Práve ráno máte príležitosť využiť aj kalorickejšie potraviny ako sú orechy a olejnaté semená. Správne zostavené raňajky by mali obsahovať celozrnné obilniny (ovsené vločky, celozrnný chlieb, celozrnné palacinky a pod.) a kvalitný tuk (napr. konopné semienka). Pri sladkej variante môžete pridávať ovocie, pri slanej surovú zeleninu.

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia