Ryžový konopný šalát

Kategórie
 
 
 
 
 

 

Potrebujeme:

- 3 šálky uvarenej ryže natural

  (použite takú, ktorá je za 10 minút uvarená)

- 1 šálka prepláchnutej fazule z konzervy

- 1 nakrájaná čerstvá cibuľa

- 1 šálka nakrájanej dusenej brokolice

- 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate

- 1 PL konopného oleja

- 1 PL konopných semienok

 

Príprava:

Uvaríme naturálnu ryžu a v mikrovlnke podusíme brokolicu. Potom všetky ingrediencie zmiešame a podávame vychladené s veľkou porciou zeleninového šalátu. Tak ako pri cestovinovom šaláte, aj tu je možné jednotlivé druhy zeleniny striedať. Fazuľu ako zdroj bielkovín môžeme občas vymeniť za tofu, tuniaka alebo chudé biele mäso.

Dôležitá je rovnica: ryža + fazuľa + cibuľa + zelenina + konopné semienko.

 

Pre udržanie stabilnej hladiny cukru v krvi je veľmi dôležité, aby aspoň prvé dve hlavné jedlá (raňajky a obed) obsahovali komplexné sacharidy (ovsené vločky, celozrnné cestoviny, naturálnu ryžu alebo celozrnný chlieb). Slúži to ako prevencia pred prejedaním sa sladkosťami. Všimnite si že všetky recepty u nás tento zdroj obsahujú a pritom sú do pol hodiny hotové!

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia