Kategórie
 
 
 
 
 

Potrebujeme:

- 3 šálky uvarených celozrnných cestovín

- 3 PL konopného pesta

- 3 veľké paradajky (nakrájané nadrobno)

- 3 PL nakrájaného póru

- 5 PL nakrájanej rukoly

- 1 šálka prepláchnutej čerstvej fazule z konzervy

 

Príprava:

Uvarené cestoviny zmiešame najprv s pestom, až potom s ostatnými surovinami. Jednotlivé druhy zeleniny môžeme podľa chuti obmieňať. Je to veľmi rýchly a jednoduchý obed. Fazuľu ako zdroj bielkovín môžeme občas vymeniť za tofu, tuniaka alebo chudé biele mäso. Dôležitá je rovnica: cestoviny + konopné pesto + bielkovina + pór + iná zelenina.

 

Pre udržanie stabilnej hladiny cukru v krvi je veľmi dôležité, aby aspoň prvé dve hlavné jedlá (raňajky a obed) obsahovali komplexné sacharidy (ovsené vločky, celozrnné cestoviny, naturálnu ryžu alebo celozrnný chlieb). Slúži to ako prevencia pred prejedaním sa sladkosťami. Všimnite si že všetky recepty u nás tento zdroj obsahujú a pritom sú do pol hodiny hotové!

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia