Potrebujeme:
- 3 šálky uvarených celozrnných cestovín
- 3 PL konopného pesta
- 3 veľké paradajky (nakrájané nadrobno)
- 3 PL nakrájaného póru
- 5 PL nakrájanej rukoly
- 1 šálka prepláchnutej čerstvej fazule z konzervy
Príprava:
Uvarené cestoviny zmiešame najprv s pestom, až potom s ostatnými surovinami. Jednotlivé druhy zeleniny môžeme podľa chuti obmieňať. Je to veľmi rýchly a jednoduchý obed. Fazuľu ako zdroj bielkovín môžeme občas vymeniť za tofu, tuniaka alebo chudé biele mäso. Dôležitá je rovnica: cestoviny + konopné pesto + bielkovina + pór + iná zelenina.
Pre udržanie stabilnej hladiny cukru v krvi je veľmi dôležité, aby aspoň prvé dve hlavné jedlá (raňajky a obed) obsahovali komplexné sacharidy (ovsené vločky, celozrnné cestoviny, naturálnu ryžu alebo celozrnný chlieb). Slúži to ako prevencia pred prejedaním sa sladkosťami. Všimnite si že všetky recepty u nás tento zdroj obsahujú a pritom sú do pol hodiny hotové!
Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová