Potrebujeme:
- 100g konopných semienok
- 1/2 PL soli
Príprava:
Konopné semienka zmiešame so soľou a pražíme pri miešaní na panvici pri strednej teplote. Necháme vychladnúť a zomelieme v mlynčeku alebo roztlčieme v mažiari. Niektoré semienka by mali ostať celé. Gomasio môžeme použiť do polievok, šalátov, rizota alebo cestovín.
Pre udržanie stabilnej hladiny cukru v krvi je veľmi dôležité, aby aspoň prvé dve hlavné jedlá (raňajky a obed) obsahovali komplexné sacharidy (ovsené vločky, celozrnné cestoviny, naturálnu ryžu alebo celozrnný chlieb). Slúži to ako prevencia pred prejedaním sa sladkosťami. Všimnite si že všetky recepty u nás tento zdroj obsahujú a pritom sú do pol hodiny hotové!
Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová