Potrebujeme:
- 2 konzervy prepláchnutého cícera
- hrsť nakrájaných sušených paradajok
- 4 polievkové lyžice konopného oleja
- šťava z jedného citrónu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 zväzok nasekaného petržlenu
- soľ
Príprava:
Sušené paradajky necháme zmäknúť v horúcej vode, nakrájame na malé kúsky a zmiešame s pretlačeným cesnakom, konopným olejom a citrónovou šťavou. Zmes primiešame k cíceru a na záver pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou. Ideálne je pred zmiešaním cícer zohriať, lepšie sa spojí s jednotlivými ingredienciami. Môžeme podávať s celozrnným chlebom alebo cestovinami. Týmto spôsobom je možné marinovať akýkoľvek inú strukovinu.
Na večeru volíme kombináciu bielkovina (strukovina, tofu, biele mäso, ryba, syr) a zelenina (surová, dusená, grilovaná). Pri potrebe redukcie hmotnosti je veľmi výhodné konzumovať zeleninové alebo zeleninovo - strukovinové polievky. Jednotlivé ingrediencie môžete rôzne obmieňať. Konopná závarka v polievkach navýši obsah bielkovín.
Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová