Marinovaný cícer

Kategórie
 
 
 
 
 

 

Potrebujeme:

- 2 konzervy prepláchnutého cícera

- hrsť nakrájaných sušených paradajok

- 4 polievkové lyžice konopného oleja

- šťava z jedného citrónu

- 1 strúčik cesnaku

- 1 zväzok nasekaného petržlenu

- soľ

 

Príprava:

Sušené paradajky necháme zmäknúť v horúcej vode, nakrájame na malé kúsky a zmiešame s pretlačeným cesnakom, konopným olejom a citrónovou šťavou. Zmes primiešame k cíceru a na záver pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou. Ideálne je pred zmiešaním cícer zohriať, lepšie sa spojí s jednotlivými ingredienciami. Môžeme podávať s celozrnným chlebom alebo cestovinami. Týmto spôsobom je možné marinovať akýkoľvek inú strukovinu.

 

Na večeru volíme kombináciu bielkovina (strukovina, tofu, biele mäso, ryba, syr) a zelenina (surová, dusená, grilovaná). Pri potrebe redukcie hmotnosti je veľmi výhodné konzumovať zeleninové alebo zeleninovo - strukovinové polievky. Jednotlivé ingrediencie môžete rôzne obmieňať. Konopná závarka v polievkach navýši obsah bielkovín.

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia