Potrebujeme:
- 250g červenej šošovice
- 1/2 nakrájaného póru
- 2 nakrájané mrkvy
- 1 nakrájaný petržlen
- 2 nakrájané cibule
- 1 údený tofu
- 2 PL konopných semienok
Príprava:
Červenú šošovicu uvaríme v trojnásobnom množstve vody spolu s koreňovou zeleninou a pórom. Kým sa varí šošovica, opražíme cubuľu na olivovom oleji aj s nakrájaným údeným tofu a konopnými semienkami. Na záver zmiešame a podávame s celozrnným chlebom.
Na večeru volíme kombináciu bielkovina (strukovina, tofu, biele mäso, ryba, syr) a zelenina (surová, dusená, grilovaná). Pri potrebe redukcie hmotnosti je veľmi výhodné konzumovať zeleninové alebo zeleninovo - strukovinové polievky. Jednotlivé ingrediencie môžete rôzne obmieňať. Konopná závarka v polievkach navýši obsah bielkovín.
Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová