Kaša z červenej šošovice s údeným tofu

Kategórie
 
 
 
 
 

 

Potrebujeme:

- 250g červenej šošovice

- 1/2 nakrájaného póru

- 2 nakrájané mrkvy

- 1 nakrájaný petržlen

- 2 nakrájané cibule

- 1 údený tofu

- 2 PL konopných semienok

 

Príprava:

Červenú šošovicu uvaríme v trojnásobnom množstve vody spolu s koreňovou zeleninou a pórom. Kým sa varí šošovica, opražíme cubuľu na olivovom oleji aj s nakrájaným údeným tofu a konopnými semienkami. Na záver zmiešame a podávame s celozrnným chlebom.

 

Na večeru volíme kombináciu bielkovina (strukovina, tofu, biele mäso, ryba, syr) a zelenina (surová, dusená, grilovaná). Pri potrebe redukcie hmotnosti je veľmi výhodné konzumovať zeleninové alebo zeleninovo - strukovinové polievky. Jednotlivé ingrediencie môžete rôzne obmieňať. Konopná závarka v polievkach navýši obsah bielkovín.

 

Zdroj: Konopná kuchárka - Mudr. Alexandra Frolkovičová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia